tisdag 19 oktober 2010

Pad thai


Pad thai brukar kallas Thailands nationalrätt. Det är en sorts "pyttipanna" där basen är nudlar och man blandar i lite av varje som man hittar i kyl och skafferi. Grönsaker, kyckling, fläsk, skaldjur eller vad man nu gillar. I dom proportioner man gillar. Man brukar krydda med soja eller fisksås och chili och lite socker. Många gillar också att strö nötter över sin pad thai när den ska serveras. Det blir mycket gott.

Stekta nudlar blandade med lite av varje och kryddade med chili, socker och soja låter inte så avancerat. Varje svensk thai-restaurang serverar pad thai. Ändå kan det vara svårt att hitta riktigt god pad thai på våra breddgrader. Pad thai som smakar som den gör i Thailand. Jag har gjort flera försök att laga min egen och gott blir det men smakar som i Thailand gör det inte.

Notera även besticken på bilden. I Thailand äter man maten med sked och gaffel.

Inga kommentarer: