måndag 25 oktober 2010

Ni hao Kai Lan 你好, 凯兰

Ni hao Kai Lan är en serie som går på Nick Jr, Nicelodeons kanal för dom yngsta tittarna. Serien är amerikansk men den handlar väldigt mycket om Kina. Huvudpersonen är den sexåriga flickan Kai Lan. Ni hao betyder hej på kinesiska så seriens titel är Hej Kai Lan.

Kai Lan Chow talar både engelska och kinesiska och vill gärna visa sin kinesiska kultur. Hon är glad och äventyrlig. Hon spelar tamburin i en musikgrupp. Varje avsnitt börjar med att hon väcker Mr Sun.
Kai Lan’s värld genomsyras av kinesisk kultur och är proppfylld av magiska sevärdheter och ljud. Vart du än vänder dig finns det något fantastiskt och vackert att se.

Kai Lans kompisar i serien är:

Yeye (som betyder farfar på kinesiska) , Kai Lans farfar som är född i Kina och gärna lär sitt barnbarn mer om landet. Han ger Kai Lan vägledning i olika frågor och kommer med kloka råd. Han kan spela tuba.
Rintoo är en fem år gammal tiger. Han är smart och impulsiv och älskar drakar och tävlingsbilar. I Kai Lans musikgrupp spelar han xylofon.
Tolee är en fem år gammal koala. Han är intelligent och tänker alltid innan han handlar. Han älskar frukt (särskilt äpplen, banan och ananas) och pandor.Han är sångare i Kai Lans musikgrupp.
Hoho är en tre år gammal apa, den yngsta av Kai Lans vänner. Han är full av energi och älskar att vara i centrum. Så älskar han bananer I Kai Lans musikgrupp är han DJ.
Lulu är en sex år gammal rosa noshörning.Hon är alltid glad och omtänksam. Lulu har en röd ballong runt hennes näsa, som hjälper henne flyga upp i skyn. Hon bor i ett hus som flyter på ett moln. Hon älskar att dansa och spelar piano i Kai Lans musikgrupp


I ett hörn av Kai Lans trädgård finns en liten ministad där det bor myror som spelar en roll i serien. Myrorna levererar post, bygger saker och älskar att leka med Kai Lan och hennes vänner.

Inga kommentarer: