torsdag 28 oktober 2010

Natto

Nattō (納豆) är ett traditionellt japanskt livsmedel som görs av jästa sojabönor och som man äter ihop med ris, purjolök och wasabi. Den starka lukten och kletiga konsistensen gör den till ett livsmedel som kräver en viss invänjningsperiod. Natto innehåller till skillnad från nästan alla andra vegetabilier vitamin b12.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Usch det där såg inte gott ut. Känns lite som en vegetarisk variant på surströmming, och surströmming skulle jag aldrig äta. Tack för en fin blogg

Carola - Bahamasblogg sa...

Ojdå det där var speciellt! Nog för att jag är trött på maten på Bahamas, men jag tror jag står ut ett tag till efter att ha sett den här bilden. :) Fin blogg du har!

Tigertass sa...

Anonym - nej tror inte det är nåt för mig, varken natto eller surströmming

Carola - kul att du gillar bloggen. Ska kika in hos dig. Bahamas låter ju som en dröm för en frusen svensk