Nattō (納豆) är ett traditionellt japanskt livsmedel som görs av jästa sojabönor och som man äter ihop med ris, purjolök och wasabi. Den starka lukten och kletiga konsistensen gör den till ett livsmedel som kräver en viss invänjningsperiod. Natto innehåller till skillnad från nästan alla andra vegetabilier vitamin b12.
3 kommentarer:
Usch det där såg inte gott ut. Känns lite som en vegetarisk variant på surströmming, och surströmming skulle jag aldrig äta. Tack för en fin blogg
Ojdå det där var speciellt! Nog för att jag är trött på maten på Bahamas, men jag tror jag står ut ett tag till efter att ha sett den här bilden. :) Fin blogg du har!
Anonym - nej tror inte det är nåt för mig, varken natto eller surströmming
Carola - kul att du gillar bloggen. Ska kika in hos dig. Bahamas låter ju som en dröm för en frusen svensk
Skicka en kommentar