måndag 8 november 2010

Kinectimals och Tamagotchi

 10 november kommer ett nytt spel Kinectimals från Microsoft. Jag tillhör väl kanske inte målgruppen men Kinectimals ser verkligen kawaii ut. Så otroligt gulligt.
Fyra gulliga kattdjur på en tropisk ö vill ha din gunst och du adopterar ett av dem. I det Nintendogs-liknande Kinectimals hoppar du framför Kinect-kameran och gör ditt bästa för att vara en god matte eller husse...
De lever ett sorglöst liv, kattdjuren på den idylliska ön Lemurien. Dagarna tycks gå ut på att leka med varandra, jaga krabbor, utforska och vara allmänt supersöta. Djuren själva är urgulliga och har både ett trovärdigt rörelsemönster och högupplöst päls. När de nosar eller slickar på kameran bildas ånga och saliv vilket är betydligt gulligare än det låter. Själva ön Lemurien skulle jag heller inte ha något emot att bo på och under en sån här trist höstmånad är det svajande gräset, solskenet och de porlande bäckarna extra trevliga att vila ögonen på.
Jag har inte sett spelet än, bara läst om det, men jag får lite känslan av en modernare variant av 90-talets stora fluga - tamagotchi.

Tamagotchi (たまごっち) är en elektronisk leksak i varierande färger från Japan, som uppfanns av Aki Maita och utvecklades 1996 av leksaksföretaget Bandai. Med en lågupplöst LCD-display och tre knappar ska man uppfostra ett digitalt "husdjur" genom att bland annat disciplinera, leka, och spola toaletten efter tamagotchin. Om man följer spelets inbyggda parametrar och sköter tamagotchin på ett tillfredsställande sätt utvecklas tamagotchin, om inte påskyndar man dess död. Det går dock att väcka liv i ett nytt djur. Tamagotchi utsågs 1997 till årets julklapp i Sverige. Namnet "Tamagotchi" är en kombination av det japanska ordet för ägg, "たまご" (tamago), och det engelska ordet för klocka, "watch".

Inga kommentarer: